The Hunter - Call of the wild

The Hunter - Call of the wild

Den här helgen stannar vi hemma på grund av att vi inte vill smitta ner övriga jaktlaget med förkylning. Om vi ska jaga ändå? Ja på sätt och vis!

Det här kanske inte är en typisk rekommendation från vår sida men vadan, det är skitkul. Vi pratar såklart om playstation 4 spelet The Hunter - Call of the wild som vi har testat. 

Vi är vana vid att bli besvikna när vi testar jaktrelaterade spel. Oftast har man skjutit fler djur på en timma än man gör under ett helt liv som jägare. Så är inte fallet i The Hunter. Här får vi välja om vi vill jaga på Europeisk eller Amerikansk Mark. Det som skiljer sig är vissa arter av björn, älg och varg. När vi sen har valt bana så är det bara att ge sig ut. Markerna (banorna) är enorma och att ta sig från punkt A till punkt B kan ta en 30-40 minuter i reell tid. Smyger vi inte så ser vi heller inga djur. För att komma nära djuren så måste vi antingen vänta på ett pass, i ett torn eller där vi nu tror det ska komma djur, Sen är det bara att vänta, precis som på riktigt. Har vi valt ett dåligt ställe så kommer inga djur. 

wild-boars-scope.jpg

Själva spelupplevelsen skiljer sig från andra spel för att det mesta tar lång tid. Här går det inte att skynda. The Hunter är inget spel för den som vill att saker ska gå fort, men just så kanske jakten är. 

Vyerna och naturen är fantastiska och skiljer sig ganska mycket från den vanliga Uppländska jaktmarken. 

När man har fällt ett vilt så får man en tydlig bild av vart man har träffat och om skottet var dödande. Skadeskjuter vi så är det bara att leta efter blod och spåra upp djuret. 

VITAL-SHOT.jpg

The Hunter - Call of the wild är att rekommendera alla som tycker jakt är kul och alla som vill lära sig mer. Självklart är det inte som att jaga på riktigt, men tänket i spelet är helt rätt ute. Det gäller att vara tyst och smart. 

Vi gillar The Hunter och kommer sitta framför TVn hela helgen medan kroppen tillfrisknar. 

Har du fler spelglada kompisar så är det bara att koppla upp er mot internet och jaga tillammans online. Roligare än så blir det inte.

Foodsaver Flow

Foodsaver Flow

Pikefight 2017

Pikefight 2017