Cederroths förbandslåda

Cederroths förbandslåda

 Är det något man inte ska tumma på vid jakt så är det säkerheten. Det värsta som kan ske är nog vådaskott. De är som tur är ovanliga. Vi vill istället att man ska vara förberedd på de små olyckorna och vara rätt utrustad när det gäller.

Utan vetenskapliga belägg eller statistik gissar jag att de vanligaste skadan vid jakt är att man skär sig med kniven. Du ska ta ur ett djur eller bara tillverka en grillpinne, den enklaste saken i världen, och så slinter man. Nu är det viktigt att vi är ordentligt utrustade och kan göra det som behövs för att såret ska kunna läka ordentligt. Vi ska stoppa blödning, göra rent och plåstra om. Stoppar du bara blödningen och inte gör rent så finns alltid en risk för infektioner och blodförgiftning. Därför är rengöringen väldigt viktig.

IMG_9857.jpg

Hur förbereder man sig, Vart hittar man alla grejer som behövs och vart förvaras det enklast?

Enkelt! På skjutklar-redaktionen har alla medarbetare inhandlat en förbandslåda från Cederroths. I den finns allting som behövs för enklare operationer. Den är dessutom smidig att ta med sig och bra att ha i bilen även på vardagar. Av vad vi har märkt så är det många av våra vänner som inte ens har ett plåster nedpackat under jakterna. Oansvarigt tycker vi.

IMG_9858.jpg

Cederroth har lagt stor vikt på att allt i förbandslådan går att använda även för oss mindre kunniga. Dels är innehållet komplett med tydliga texter och bilder. Dessutom har Cederroth en app för den som vill vara förberedd. Behöver du då den här appen? Ja, om du inte är utbildad inom sjukvård så rekommenderar vi appen, så kan du få instruktioner nästa gång någon i jaktlaget sätter korven i halsen.

Nevercold Kiruna

Nevercold Kiruna

5etta High Line Winter Glove

5etta High Line Winter Glove