Julklappstips 2018

Julklappstips 2018

Snart är det jul och vi på redaktionen har fått en hel del förfrågningar om vi har några bra idéer på julklappar. Vad köper man egentligen till nybörjaren, den som har allt eller till den partner som inte är speciellt jaktintresserad.

Tanken med -SKJUTKLAR- är att det ska fungera som ett virituellt arkiv för de bästa produkterna inom jakt och allt runt omkring jakten. 

När det gäller julklappar tycker vi att man kan gå två vägar, antingen köpa något som renodlat handlar om jakt, eller så köper man en julklapp som går bra att använda vid andra tillfällen också. Nedan följer några förslag på julklappar som vi tror ni ska tycka om. 

Fällkniven U2

En liten och smidig fickkniv i ett väldigt lyxigt utförande till den som har det mesta. Alltid bra att ha och fungerar dessutom bra vid exempelvis svampplockning. Kungliga hovleverantören Fällkniven från Boden i Norrland gör knivar av högsta kvalitet och den som får en U2 eller någon annan av deras modeller i julklapp blir knappast besviken. 

22338956-origpic-478f98.jpg

Seeland Woodcock Lady Jacket

En fin jacka till den kvinna som uppskattar bra kläder i skogen. Seetex är Seelands egna vattentäta membran som skyddar mot väder och vind. Modellen är inspirerad av engelska jackor och den är verkligen väldigt fin ut. Priset 199 Euro är också bra, man får mycket jacka för pengarna. 

Land Rover Defender

En perfekt bil för den jaktintresserade, fungerar dessutom för både kvinnor och män. Fyrhjulsdriven och en riktigt statushöjare för den som även behöver det. Det negativa är att dina jaktkamrater kommer sluta ta sina egna bilar till jakten och alltid åka med dig. Pris beroende på tillval men vi tycker att det är på sin plats att öppna plånboken på vid gavel.

Hunter Stövlar

Ett par stövlar måste alla äga, har man inga så är det här en perfekt julklapp. Hunter gör fina, kvalitativa stövlar som fungerar lika bra en regnig dag på stan som vid vår/höstjakten. Finns i en uppsjö av modeller och färger. Skjutklar-redaktionen rekommenderar de mörkgröna (såklart)

HU23499-p.jpg

Jägarexamen

Ge bort en jägarexamen till någon som är sugen på att börja jaga. Det är en ganska dyr julklapp men kommer bli succé. Perfekt till barnen som börjar närma sig lämplig ålder eller en partner så ni kan dela upplevelserna av denna fantastiska hobby.

logga.jpg

Vägen till jägarexamen

För den som inte vill lägga ner en förmögenhet på en examen är det här ett billigare alternativ. Bokpaketet som man kommer att behöva för att kunna ta sin examen är en bra morot för att komma igång. Ca 500 kronor kostar den.

din-vag-till-jagarexamen.jpg
Mystery Ranch Quick Draw Rifle Sling

Mystery Ranch Quick Draw Rifle Sling

Soundscope

Soundscope