Mora Eldris Limiterad

Mora Eldris Limiterad

 Vi gillar att samla och Morakniv låter oss vara med från första början.

 

IMG_1311.JPG

Vi gillar att samla på saker. Det är inget vi sticker under stol med. Ett bra exempel är Viktorinox Cadet som kommer i limiterade färger varje år. Det finns dock ett problem med dessa. Va man inte med från början är det näst intill omöjligt att få ihop en komplett samling. De gamla färgerna kan kosta flera tusen kronor på Ebay om man ens hittar dom. Just limiterade varianter uppskattar vi nästan alltid. En favorit vi skrivit om tidigare är Moraknivs 125års utgåva av Companion. En limiterad kniv som enbart gjorde en gång och inte är återkommande.

När man funderar närmare på saken är det väldigt få saker inom jakten som går att samla på. Det är väl troféer som jägare vanligtvis samlar på. Har vi inte mer samlarobjekt än så? Redaktionen måste verkligen ta sig en funderare på det här. Kommer du som läsare på nått så är det bara att skicka ett mail.

Vad Mora har gjort nu är gissningsvis inspirerat av just Cadeten. Den nya favoriten Eldris som vi på redaktionen gillar även om vi inte riktigt vet vad vi ska ha den till, kommer framöver i limiterade färger, varje år. Kul tänker vi. Första färgen är kanske inte den snyggaste vi sett, aubergine. Men den bör inhandlas om man vill vara med och samla ihop till varenda en. Självklart är också att man har alla fyra grundfärgerna så att samlingen kan komma igång. Gul, svart, röd, blå, grön och aubergine. Vi får hoppas på nån mer rolig färg till 2019.

IMG_1309.JPG

Och som vi alla vet så är samlarknivar inte till för att användas. Det funkar ju speciellt bra eftersom eldris är en kniv som är väldigt fin men kanske inte den mest användbara vi testat. Men vi gillar den ändå, av någon anledning.

Mora Eldris Limited Edition 2018 Aubergine börjar säljas i mitten av April och vi får hoppas den tar slut riktigt fort så att samlarvärdet går upp ordentligt.

Här ska samlas!

Trevlig helg

Kamik Griffon C

Kamik Griffon C

Anova Sous Vide Cirkulator

Anova Sous Vide Cirkulator