Kategorier

Moraknivs nya flaggskeppsbutik

Moraknivs nya flaggskeppsbutik

Är det något vi svenskar kan vara stolta över så är det våra knivtillverkare. Vi är bortskämda med Morakniv, Fällkniven, EKA och en hel del andra. Nu gör Morakniv det lättare för Stockholmare att titta på sortimentet när man nu öppnar en flaggskeppsbutik på Kungsgatan 19. 

Morakniv är kanske för den oerfarne fortfarande täljknivar och Mora 2000 som legat på landet någorlunda oanvända. Men i själva verket har företaget utvecklats oerhört mycket dom senaste åren. 

2018-08-17_bb9cf779-1e23-4045-a72e-32ca7dcab823.png

I Jaktsegmentet kom Garberg och Kansbol samt den lilla Eldris (som vi hyllande när den kom och är bra till mycket men egentligen inte hittat nått specifikt användningsområde för). När viltet är skjutet så har Mora utvecklat en samling köksknivar som också är väldigt fina. 

I den nya butiken kommer man även visa upp samarbetet med Sandqvist. En serie produkter i läder eller med läderdetaljer. Väskor, knivrullar, förkläden och vedbärare. Ett roligt samarbete mellan två svenska företag. 

Den nya butiken öppnar 6e December så därför kommer här fyra julklappstips från Mora kniv.

1. Mora Garberg

En jättefin jaktkniv. Perfekt present till jägaren som gillar detaljer. Moras första kniv där stålet går genom hela skaftet (fulltånge) vilket gör att den klarar väldigt stora påfrestningar. Finns att välja mellan läderslida eller mer funktionell plastslida. 

mora-garberg-multi-1.jpg

2. Tälj-kitt

Det här har vi testat på redaktionen. Den som får ett täljkitt från mora kan inte låta bli att börja tälja. Köp till ett paket plåster, det kommer behövas. 

Skärmavbild 2018-12-04 kl. 11.56.03.png

3. Steak-knife

För finsmakaren. Stekknivar med skaft i masurbjörk. Dom här knivarna används bland annat på restaurang Franzén som har 3 stjärnor i Guide Micheline. snygga, funktionella och dyra.

Skärmavbild 2018-12-04 kl. 11.56.40.png

4. Vedbärare

Elda är det roligaste som finns så gör det med stil. En bra yxa, en välstaplad vedstack och något snyggt att bära in veden med. Den här kommer från samarbetet med Sandqvist. 

Skärmavbild 2018-12-04 kl. 12.09.35.png


Festool batteriverktyg

Festool batteriverktyg

Woodline Beavertail

Woodline Beavertail