Kunglig Hovleverantör

Kunglig Hovleverantör

För att bli kunglig hovleverantör så måste först och främst någon i kungafamiljen tycka om din produkt eller ditt varumärke. När man fått in foten i slottet så måste hovet beställa produkter av dig i fem år för att du ska få stämpeln ”Kunglig Hovleverantör”, förutsatt att du klanderfritt skött din ekonomi. Dessutom kan man bli av med titeln om man ekonomin missköts eller om hovet helt enkelt slutar att beställa produkter.

Att vara Kunglig hovleverantör innebär att man får kalla sig för just Kunglig Hovleverantör och använda riksvapnet i sin marknadsföring. Stämpeln som Hovleverantör är någon hovet sköter på ett väldigt bra sätt. Vilket företag som helst kan inte bli det och listan över de företag som blivit utvalda innehåller intressanta företag och är i sig en Kvalitetsstämpel. 

Fällkniven stoltserar på www.fallkniven.se

Fällkniven stoltserar på www.fallkniven.se

Varför är då detta intressant för skjutklar? Jo, Kung Carl Gustav är inte bara vår stadschef, han är också en flitig jägare. En flitig jägare med mycket pengar och bra smak för svenska företag. Listan över Kungliga Hovleverantörer är alltså det närmaste vi kommer att få en överblick i vad kungen köper för produkter. Inom vårt intresseområde finner vi, Lundhags, Norma, Fällkniven, Morakniv, Fjällräven, EKA Knivar. Dessa företag har som gemensam nämnare att Skjutklar-redaktionen följer varje steg dem tar, och att de är traditionella svenska företag som levererar ypperliga produkter för bland annat jakt.

Från ammunitionstillverkaren Normas hemsida. 

Från ammunitionstillverkaren Normas hemsida. 

Ska vi vara kritiska så saknar vi att se exakt vilka produkter kungahuset har beställt. Vilken kniv från Fällkniven jagare egentligen kungen eller hovets jägare med? Använder familjen Bernadotte Moras svampkniv Carl-Johan när de är ute i skogen på hösten? etc etc…

Det finns alltid utrymme för förbättring. Men tills dess så använder vi www.hovlev.se som den kvalitetsmärkning det är. 

Chevalier Colford Flannel Shirt

Chevalier Colford Flannel Shirt

Thermacell myggskydd

Thermacell myggskydd