Chevalier Colford Flannel Shirt

Chevalier Colford Flannel Shirt

Skjortan är ur många aspekter det mest praktiska du kan klä dig i. Till vardag och fest, i skog och stad.

Möjligheten att enkelt knäppa upp en knapp eller tre för att snabbt ventilera ut överskottsvärme är ju inte dumt. Samma gäller ju för ärmarna när du exempelvis blir varm eller är i färd med att ta ur ett djur. Med kragen och dess möjlighet att fälla upp får du också ett utmärkt skydd mot isande vindar, gassande sol och stickande mygg. 

En skjorta i flanell är dessutom slitstark samtidigt som tyget är mjukt och skönt mot huden. Flanell är ett lätt ruggat tyg som traditionellt tillverkades av ull men numera görs i olika material. Chevaliers skjorta Colford tex är gjord av 100% polyester men har ändå den där typiska mjuka flanellkänslan. Dessutom är den försedd med förstärkningar på armbågar för ytterligare hållbarhet.

Vi har ju tidigare skrivit om skjortan Carl även den från Chevalier och det finns några skillnader mellan de båda som är värda att poängtera. 

Om vi ska hårdra det kanske Carl är lite mer av godsjakt med Durango passar allmogejägaren. Just att den senare är gjord i polyester gör den mer lämpad för fysiskt ansträngande aktiviteter då den snabbare torkar och du därmed slipper frysa. Dessutom är rutorna i dova, varma färger som väl smälter in i höstskogens färgpalett vilket kan vara en fördel när du vill slippa bli upptäckt av viltet.

Delar av redaktionen har använt skjortan till jakt och friluftsliv i snart fem år och den visar fortfarande inga tydliga tecken på slitage. En riktig slitvarg med andra ord!

DOCKSTA SKOFABRIK AB

DOCKSTA SKOFABRIK AB

Kunglig Hovleverantör

Kunglig Hovleverantör