EKA Swingblade

EKA Swingblade

Alltså knivar har jag ju. Dom är dessutom ganska dyra. Jag har en Fällkniven F1 pro för 3500 kronor, en F1 för 1800 kronor, en Mora Garberg för 900 kronor och en Eka Swingblade för 600 kronor. Men vad gör en 600 kronorskniv i den här samlingen? Jo det ska jag berätta för er.

Eskilstuna Kniffabriks Aktiebolag grundades 1882. Fram till mitten av 1900-talet hade Eskilstuna över 40 fabriker som tillverkade knivar, stämjärn och andra stålprodukter. Det är tyvärr inte så många som har överlevt, men det har EKA. Idag är man en av nordens ledande utvecklare när det gäller knivar dessutom kunglig hovleverantör.

IMG_2485.jpg

Hur kommer det då sig att EKA Swingblade finns med bland mina andra fina svenska knivar? Just därför att det är en så bra produkt. Den är relativt billig och det är för mig en slitprodukt. Den får göra det jobb jag inte vill göra med min F1pro. Dessutom är den originalet av knivar med integrerad buköppnare. G3 står för generation 3 och den nyaste versionen har fått ett mer ergonomiskt handtag. 

På skjutklar-redaktionen skriver vi om de bästa jaktprodukterna som finns på marknaden. Dom bästa och inte dom dyraste. Ibland är de dyraste produkterna bäst, men ibland kan en liten uppfinning, ungefär som EKA Swingblade vara så pass genial att den blir bland de bästa på marknaden. Att sätta ihop en kniv och en buköppnare är man inte först med att göra, Men att göra en slidvariant som man snurrar är man faktiskt först med. Jag gillar verkligen tanken på att ha en kniv på mig som jag kan förvandla till en buköppnare och som inte har buköppnaren integrerat i bladet. 

Köp en Swingblade och ha med den på jakt. Det kan vi verkligen rekommendera.

Demorphing by X Jagd

Demorphing by X Jagd

Från skott till stek

Från skott till stek