Kategorier

I bokhyllan: Jaktens Historia i Sverige

I bokhyllan: Jaktens Historia i Sverige

Jaktens historia i Sverige är en bok fullspäckad med just historia. Här har man inte glömt någonting. Allt om hur jakt har gått till och vilka regler och premisser man jagat på genom historien finns med. Hur har jakten med hund sett ut genom tiderna och när fick Sverige sin första jaktlag? Hur har jaktlagen utvecklas genom århundradena och när fick kvinnor börja jaga?

 

Jaktens historia är en antologi och alla författare som bidragit har höga positioner inom sina ämbeten. På listan finns en forskare i etnologi, en docent i idéhistoria, professor emeritus i viltekonomi och en tidigare viltjaktsvårdskonsulent från Svenska jägarförbundet.

Boken i sig är kanske inget man läser för nöjets skull i solen, utan mer kul att ha i bokhyllan och läsa för att just det ja, lära sig. Man kan få en väldigt fin utläggning för hur jakten började och varför den ser ut som den gör idag. Det enda vi kan säga utan att avslöja det spännande slutet är att det inte är slumpen som har utvecklat jakten i Sverige, det är kunnande och samhällsutveckling. 

Jaktens Historia i Sverige ges ut av Liber och finns exempelvis på Adlibris, Den kostar 401 kronor. 

Thermacell myggskydd

Thermacell myggskydd

Nalgene vattenflaskor

Nalgene vattenflaskor