Grubs Neopren Boot

Grubs Neopren Boot

Äntligen har temperaturen krupit några grader under fryspunkten och våra jaktmarker har sakta men säkert bäddats in i ett vitt fluff. Men med minusgrader kommer frusna redaktionstår som ett brev på posten. Men lite har vi tinat upp sen vi började sticka ned fötterna i de rejäla neoprenstövlarna från brittiska Grubbs.

Grubs (5).JPG

Märket har anor som går långt tillbaka i tiden. Grundarens pappa tillsammans med farbror var de som på 60-talet startade skomärket Reebok och visst har man tagit vidare arvet med sköna skor att röra sig i men framförallt är Grubs stövlar vattentäta och varma. Precis vad vi sökte nu när drevjaktsäsongen börjar lida mot sitt slut och mer tid ägnas åt att häcka på nån av jaktmarkernas åtlar. Det finns ju inget som får oss att frysa så som att sitta helt still och tyst utomhus en midvinterkväll i minusgrader. Trits vaksäck, kamin, eluppvärmd väst osv är det ofta markkylan som gör oss sådär stelfrusna i varenda liten tåled efter nån timme. Den vinterstövel vi prövat, SnowLine 8.5, har en tjock sula från Vibram med bra grepp och där grus, snö och annat inte byggs på och fastnar. Den är rätt rejäl och kanske inte supersmidig och köra långa sträckor i men det Kan vi leva med så länge vi slipper frysa.

Grubs 8.5.png

Även skaftet borgar för den fina innerkomforten. Det består ett 5mm tjockt lager neopren klätt utvändigt med ett lager skyddande nylonväv. Insidan består av en 3mm tjock extra isolerande textilväv klädd med ett tunt lager fleece. Det gör stöveln riktigt varm och mjuk att sticka ned fötterna i. Vidare är foten och en bit av skaftet klätt utvändigt med ett tunt lager naturgummi för att ytterligare förstärka skyddet mot kvistar, stenar och liknande vilket ger en stövel som står pall för det mesta en jägare kan tänkas råka ut för. Bra dock att inte hela skaftet är klätt i gummi. Att man valt att lämna överdelen gör stöveln bekväm och följsam. Vid behov kan vi tom vika ned en del av skaftet för att ytterligare öka komforten eller ventilera ut överskottsvärme. 

Vill ha camo! Men då får jag bege mig till de Brittiska öarna. De mer anonyma i svart är i alla fall varma nog både till vinterjakt och isfiske.
— En redaktionsmedlem

Antar att det är en smaksak men stora delar av redaktionen är precis som vår vän Lubbe Garell barnsligt förtjusta i camouflage och dessa helt svarta stövlar känns lite trista i utförandet. Man saluför stövlar för hästfolk, bönder, industriarbetare, fiskare osv och har åtminstone i England två modeller i camo. Det är nåt vi även skulle vilja se här i Skandinavien.

Oavsett hur stövlarna ser ut så är de i alla fall varma. Visst har det hänt att vi bytt ut de utmärkta originalsulorna från Grubbs med dessa eluppvärmda sulor nån gång, men i princip varje gång vi gjort så har vi aldrig behövt slå på värmen, våra nya stövlar håller värmen så bra i sig självt. Det tackar våra tår för! 

Märken och nålar

Märken och nålar

Sasta Metho Pro 2.0

Sasta Metho Pro 2.0