VIBRAM

VIBRAM

Idag pratar vi om något så abstrakt som sulor

Vi funderar ofta på vilka skor, jaktkängor, vandringskängor eller stövlar vi ska ha. Tittar man närmre så ser man att många av dom har en sak gemensamt, den lilla gula loggan. Företagen som gör fotbeklädnaderna gör inte sina egna sulor. Varför då kan man fråga sig? ja, för att Vibram gör det bättre.

4c3d1eb59cbdcb3eede3455ca7487c8192d58a91.jpeg

Vibram S.p.A (AB) grundades i den lilla italienska staden Albizzate 1937. Företaget är döpt efter dess grundare Vitale Bramani. 1935 så hade sex av Bramanis vänner omkommit under en bergsbestigning. Mycket pekade på att det var just bergsklättrarnas dåliga skor som hade orsakat olyckan. Bramani bestämde sig för att göra något åt saken och på den vägen är det. Pengar fick han av däckföretagarn Leopoldo Pirelli och på den vägen är det. 1954 nåde en expedition iklädda Vibram sulor K2s topp. 

e90be-vibramsole2.jpeg

Idag skapar Vibram sulor under eget varumärke som sätts på andra tillverkares skor, Precis som din bil har däck från ett annat företag än själva biltillverkaren, så tycker Vibram att sulor kräver sin alldeles egna expertis. Idag arbetar företaget med att ta fram sulor till specifika syften och har enormt många på lager. Senaste nyheten är sulan ”Arctic Grip. Wet Ice Technology” som har ett fantastiskt grepp på just is och snö. 

YTo2OntzOjI6ImlkIjtpOjEzNTMwMDQ7czoxOiJ3IjtpOjEwMjA7czoxOiJoIjtpOjMyMDA7czoxOiJjIjtpOjA7czoxOiJzIjtpOjA7czoxOiJrIjtzOjQwOiIzOGFjNTc2Y2NlNDg1MDIyZDFkMmNkMzczOGFjZjFiM2Q0NjQ4YzcwIjt9.jpeg

Sulor är idag något många, även redaktionen tar för givet, vi har helt omvärderat detta och tycker att, precis som Vibram själva, det ska finnas expertis i varje del av en produkt. Självfallet går det att sula om gamla kängor med nya sulor från exempelvis Vibram, prata med din lokala skomakare. 

Det finns en sula för varje tillfälle. Vad du än ska göra.

Zodiac Neo BT

Zodiac Neo BT

Radioskolan

Radioskolan