Tretorn Tornevik Breathable 

Tretorn Tornevik Breathable 

Svenska Tretorn har levererat robusta och tåliga gummistövlar till industri och armén sen slutet av 1800-talet. Nu 125 år senare har man bestämt sig för att skapa den perfekta jaktstöveln.

Stöveln Tornevik Breathable är en robust jaktstövel med en kraftig, ganska tjock sula med kraftigt mönster som ger gott grepp över stock och sten. Skaftets bredd kan regleras högst upp med en rem för att sluta tätt vid bister väderlek eller för att behålla värme under svalare förhållanden. Omvänt är det fina med stövlar att just fötternas överskottsvärme kan pysa ut genom det lite vidare skaftet. Just vad det gäller värme är vi något frågande i vad breathable står för lite mer exakt i denna produkt men faktum är att fodret som består av neopren kan beskrivas som en typ av syntetiskt gummi som inte bara gör stöveln bekväm utan ventilerar även en del överskottsvärme. Stora delar av stövelskaftet består av neopren medan på resten av stöveln som riskerar större risk för att utsättas för kvistar, sten och annat är det 3,5 mm tjocka neoprenet överdraget med ett lager gummi. Just det formbara fodret och den ergonomiskt formade lästen borgar för långa jaktdagar med en hel del knatande utan att du blir för trött i fötterna.

Tretorns kollektion av jaktstövlar består av fyra olika modeller i både brunt och grönt, höga och låga skaft med varierande grad av isolerande förmåga för att passa till olika typer av förhållanden. Tornevik Breathable passar bra under stora delar av jaktsäsongen. Möjligtvis lite väl tunn för extra frusna redaktionstår under januarimorgonens harjakt och en aning varm en högsommardag när vädret förordar kortbyxor. Dessutom skaver langettsömmarna på skaftens insida redaktionsmedlemmarnas bara ben men än så länge är våra jaktdagar i shorts något begränsade. Om vi nån gång beger oss ut på safarijakt väljer vi istället något lämpligare att klä fötterna med.

Vi berättar ju gärna om våra skandinaviska varumärkens historia och svenska Tretorn är en av de äldsta gummistöveltillverkarna i världen med en del fina innovationer. Redaktionen lovar att snart återkomma med ytterligare en favoritprodukt och berätta mer om Tretorns arv i ett separat inlägg.

Damasker

Damasker

Woolpower full zip jacket

Woolpower full zip jacket