Thermacell Nordic Flex

Thermacell Nordic Flex

Raggsockor, flera lager ullsockar, klä sig varmt om huvud och torso, värmekuddar, vicka på tårna, stå på ett liggunderlag... Det är bara några av alla de lösningar jag prövat för att råda bot på mina iskalla tår så fort termometern kryper ned mot nollan.

Ett av problemen har varit att med alla dessa extra attiraljer i kängorna har det blivit alltför trångt och det har skapats köldbryggor från utsidan av skon till fötterna. Det är ju själva luften inne i skon som ska isolera och vara varm nog för att du inte ska frysa. Med Thermacells uppvärmda sulor har jag kunnat byta ut skodonets ordinarie sula och därmed inte naggat för mycket på utrymmet. Visst, batteriet bygger lite på höjden men det är placerat långt bak på sulan så tårna har ändå fått ordentligt med space. Det är också i den främre delen av sulorna värmen fördelas. Alldeles utmärkt lösning då det är där jag varit frusen.

En annan trevlig lösning är att värmen fjärrstyrs, antingen från en app i mobilen eller om du väljer varianten med lös fjärrkontroll. De båda har olika fördelar men gemensamt för bägge är att det är mäkta praktiskt att bara trycka en knapp för att aktivera värmen. Engångssulor måste ju läggas i redan när du först ta på dig kängorna hemmavid med risken att värmen tar slut nån timme in i passet. Alternativet att börja fippla med snören och öppna upp förpackningen med engångssulorna väl ute på pass är inte helt lyckat det heller. 

Själva appen kommunicerar med sulorna via telefonens Blåtand. Du kan i displayen välja ett av flera olika värmelägen men också så hur mycket batteri som finns kvar. Den andra varianten med lös fjärrkontroll fungerar dock bättre om du vill slippa ta av dig handskar för att slå på sulorna eller reglera temperatur men det är ju å andra sidan ytterligare en pinal som du ska hålla reda på, mobilen har man ju alltid med sig.

Det är en liten investering men väl investerade pengarna för att slippa frysa om tårna. Det finns få saker som effektivt förstör en jaktdag och jag har dessutom svårt att hålla sig tillräckligt still när jag fryser. Det är inte alltid värmen slagits på men jag vill inte riskera att vara utan om den skulle behövas. Faktum är att dessa värmande sulor inte bara fått följa med ut på jakt utan även ut på helgens fjälltur och upp på bandyläktaren.

Seeland Woodcock

Seeland Woodcock

Huvudbonaden del 1

Huvudbonaden del 1