Fickpluntan

Fickpluntan

Vi på skjutklar vet att jakt och alkohol inte hör ihop. Det finns absolut inga undantag då man får hantera ett vapen påverkad av rusdrycker. Däremot hör alkohol till våran semester och våran fritid. Och som de jakt-produkt-konnässörer vi är så kan vi bara inte gå vidare när vi förstod vilka produkter Sheffield Pewter Craft Company skapar. Det är hit man vänder sig om man som företag vill göra en produkt med sin signatur eller logo. Det är därför anrika Holland & Holland har vänt sig till SPCC för att skapa en Plunta. 

Skärmavbild 2018-06-27 kl. 17.15.57.png

Sheffield ligger mitt i England och är synonymt med järn- och stålindustrier. Här ligger familjeföretaget Sheffield Pewter Craft Company som i fyrtio års tid har tillverkat produkter av tenn. Jag ska inte ens försöka att förklara tillverkningsprocessen så därför finns det en film här där Ray Smith förklarar närmare.

Pluntan är en aning bortglömd. Det känns som att alla har haft en hemma men ingen någonsin faktiskt använt den. Vi på redaktionen har bestämt oss för att råda bot på detta. Den ska användas. På alla tillfällen när man ska ses och dricka alkohol är det trevligt att ha med en fickplunta. Extra poäng om man har fyllt den med något roligt. Vad gör man med den när man inte använder den? Ja då har man en så pass fin plunta att den går utmärkt att ha på display på en barvagn eller i ett barskåpet. Det här är trots allt en handgjord tennflaska med handgjord gravering.

Skärmavbild 2018-06-27 kl. 17.16.43.png

Det absolut bästa är att du kan skapa din egen personliga plunta hos Sheffield Pewter Craft Company. Det är bara att slänga iväg ett mail via deras hemsida. En perfekt present helt enkelt. 

Drick med måtta och ha en fin sommar. 

/Redaktionen

Avignon Haga

Avignon Haga

Skogens vita Konung

Skogens vita Konung