Chevalier Carl

Chevalier Carl

Att klä sig för jakt är väldigt individuellt, inte ens på redaktionen är vi överens med hur mycket man kan frångå den klassiska uniformen med sina former och färger. Likt kocken och polisen, ryttaren och golfaren så har jägaren en uniform. Den är dock beroende utav jaktform och eventuellt vart du befinner dig geografiskt. Men om vi tänker att det finns två sorter, dels tweed/kavaj jägaren och dels gore-tex jägaren. Vad har dessa gemensamt? Skjortan. 

Skjortan har förekommit sedan antiken och är från början ett underklädesplagg. Inte för än i början av 1900-talet blev det accepterat att visa sig i bara skjorta och ta av sig kavajen inomhus och i början var man tvungen att bära väst över. Även fast skjortan är ett plagg så finns det tusentals variationer på den: färger, mönster, kragstorlekar, kragformer, knappar och manschetter. Det finns självfallet inget rätt eller fel när det gäller skjortor men vi på redaktionen har idag valt en skjorta som vi tycker är perfekt till jakten.  

Chevalier har levererat kläder sen 1950 och har idag två USPar (Unique Selling Point): Dels använder man material som håller och är funktionella, dels så är man mån om att plagget sitter bra och att du är snygg i deras kläder. Något vi på redaktionen uppskattar. Av Chevaliers alla skjortor har vi fastnat för en modell som heter Carl. Den är en aning gulnad och har små-rutigt mönster och vi tycker att den definierar hur en jakt-skjorta ser ut.

Redaktionen är dock oense om bomull är ett material som passar direkt mot huden under jakt. Om inte bör det finns plats för en funktionell tröja eller underställ under skjortan. Annars får du använda skjortan vid tillfällen då du anser den bättre lämpad. Undertecknad kommer i all fall ha Chevalier Carl mot huden varenda jakt 2017. 

Sealskinz Shooting Glove

Sealskinz Shooting Glove

Passet

Passet