Sealskinz Shooting Glove

Sealskinz Shooting Glove

Fingrar och tår är det vi fryser lättast om på pass och detta är sannerligen ingen fodrad vante att bära vid långa vakpass under vinterhalvåret. Eller? Faktum är att denna helt vatten- och vindtäta handske följer med även vid vak, fast då under ett par betydligt tjockare tumvantar.

Brittiska öarna har som bekant rätt bister väderlek. Att Sealskinz och dess vattentäta och värmande plagg för dina extremiteter kommer just därifrån förvånar därför föga. Faktum är att först ut med att uppfinna väderskyddade strumpor var en skotte med dålig cirkulation vilket tvingade honom att spendera tiden inomhus stora delar av året om han inte lyckades komma på en lösning för att råda bot på problemet. Entrepenören, som hette John Logie Baird, är annars mest känd för en annan uppfinning, nämligen televisionen. Nåväl, Johhs tidiga produkter som bla bestod av en vattentäta och värmande strumpa vidareutvecklades och moderniserades av en tekniker på Sealskinz för sisådär 30 år sedan och bara något år senare utökades produktionen även till handskar.

Sealskinz Shooting Gloves har varit med oss ut i många år nu och det är inte bara vid sträng väderlek ett par grymma handskar kommer väl till pass. Vid pyrsch, fågeljakt men även drevjakt skadar det ju inte att visa så lite hud som möjligt för att inte avslöja dig inför viltet. Vid splintandet av ved, kånkande av saltstenar, röjande av pass osv är det inte heller dumt att skydda sina händer. Fingrarna på pekfinger och tumme går dessutom att vika bort och fästes tyst och smidigt med en magnet. Helt nödvändig funktion för att få den nära känslan när det är dags att trycka av men underlättar också vid vridandet på siktets förstoringsratt, laddandet av ny patron och fipplande med telefonens WeHunt mm.

shooting glove

Visst finns det moment när den annars så smarta magnetlösningen kan vara lite förarglig. Flertalet gånger har pekfingret sugits fast mot bilen vid öppnandet av en dörr eller också har en tomhylsa fastnat och dinglat vid tummen men alternativet med kardborrfästning och det ljud det kan medföra kan vara helt förödande i en stilla, tyst skog med vilt i pass..

Knivbrev

Knivbrev

Chevalier Carl

Chevalier Carl