Chevalier Rough Coat GTX

Chevalier Rough Coat GTX

Redaktionen ser problematiskt på jaktkläder. En del kläder har fantastisk kvalitet men håller inte vårt hårda krav på hur snyggt det ska vara, och en del saker är snygga men håller inte kvalitetsmässigt. Vi ska också tillägga innan vi hyllar denna jacka att det inte är den enda jackan som används under jakt. Men! Chevalier Rough Coat GTX håller vattnet borta och är fantastiskt snygg på.

Chevalier anses av en del som ett märke för så kallade ”Stockholmsjägare”. Detta just för att den så kallade ”Stockholmsjägaren” vill se bra ut i skogen. Vi på Redaktionen tycker både funktion och utseende det är viktiga delar av ett klädesplagg. Den här jackan med ett lager Gore-tex grade 2 har hållit oss torra under de blötaste dagar och även klarat vårt test att under en hel jaktdag i ösregn, bevara en Iphone snustorr i fickan.

Poängen med att berätta att vi har fler jackor i jaktgarderoben är just för att detta är en jacka för hösten. Den är ganska stor och tung och på vårjakten finns det en risk att den blir för varm och otymplig. Då väljer vi istället lättviktsplagg.

Chevalier själva klassar det här som en jacka för hundföraren. Redaktionen har små eller inga meriter som hundförare men vill påvisa att den fungerar absolut lika bra på passet eller pürschen.

Olight X7 Marauder

Olight X7 Marauder

Fjällräven Stubben

Fjällräven Stubben