Passet

Passet

Redaktionen har i flera år faccineras av hovjägaren Peter Vilidu. På youtube kanalen Passet får han gå loss fullständnigt med förmaningar och pekpinnar när han tar den nyexade jägaren Andreas Stenberg under sina vingar.

Peter Vilidu

Faller andan på kan Kung Carl Gustav eller någon annan i kungafamilnen ringa klockan 5 en söndagmoron till hovjägaren Peter Vilidu och då är det hans uppgift att sitga upp och vara redo för jakt. En riktig knegare med andra ord som ansvarar för att alla vapen, jaktmarker, trädgårdsmaskiner, jaktsugor, viltstammar osv står redo och är tiptop när det blå blodet vill ut i markerna.

Peter Vilidu gratulerar Andreas Stenberg till ett lyckat skott

Peter Vilidu gratulerar Andreas Stenberg till ett lyckat skott

Hovjägarens kunskap är enorm och programserien är mycket lärorik men frågan är om vi själva skulle palla att utsätta oss för Vilidus mästrande. Men den Norrlänske unge jägaren tar det med ro och försöker så gått det går få till en mer uppsluppen stämning. Missförstå oss inte, Peter Vilidu framstår som en gubbe vi skulle kunna sitta och ljuga ihop jakthistorier med samtidigt som vi har nåt gott i glasen men vi är glada att nån annan tagit dom värsta smällarna och bemött de små kommentarerna om den fjuttiga trofén, vår bristfälliga kunskap om flåning och i vilket ögonblick vi ska trycka av skottet. Det sker nog i största välmening och är Vilidus sätt att lära ut sin kunskap till Andreas som ju inte har lika stor erfarenhet.

Produktionen är riktigt proffsigt gjord och fotot är ofta vackert. Dock önskar vi lite tydligare kontinutet och information när nästa film ska släppas. Ambitionen är som sagt hög och vi hoppas att Passet kan lyfta och bli något mer än ett hobbyprojekt för det förtjänar den. Redaktionen vill ju se mer av denna lärorika och stiliga jaktfilmsserie.

Chevalier Carl

Chevalier Carl

LL BEAN BOOT

LL BEAN BOOT