Gore Optifade

Gore Optifade

Ok, en ny typ av kamouflage som gömmer dig bättre än den gängse typen av kamouflage som tidigare använts till jakt är så klart välkommet. Skillnaden är att vid framtagandet av kamouflaget har utvecklarna fokuserat på djurs syn och inte människors vilket faktiskt skiljer sig en hel del. Mönstret är en blandning av micro- och makrofält vilket gör dig osynlig för viltet både på 20m men även de längre avstånden. De större färgfälten fungerar ungefär som tigerns ränder som bryter upp dess konturer när det smyger genom terrängen och de mindre fläckarna ska få dig att smälta ihop med bakgrunden på samma sätt som en gömd leopard lurpassandes på sitt byte.

 

Redaktionen köper argumenten med hull och hår men framförallt menar vi att Optifade- kamouflagen slår de gängse kamouflagmönstren även i avseendet "se snygg ut i skogen". Det är en starkt bidragande faktor till att vi nu börjat byta ut jaktgarderoben till optifade-mönstrat.

 

Pendleton camp blanket

Pendleton camp blanket

Jakt Är Jakt

Jakt Är Jakt