Pendleton camp blanket

Pendleton camp blanket

Under vintrarnas nattliga vakpass har Redaktionen hoppat ned både i vaksäckar och kraftigt isolerade hängselbyxor men senaste medicinen för att råda bot på kölden stavas Pendleton "Yakima Camp Blanket" och viras helt sonika runt benen vid vak. Snabbt, smidig, stiligt.

Den ihopprullbara yllefilten från amerikanska Pendleton har hämtat sin färg och form från de filtar Cowboys och herdar bar med sig som skydd mot elementen längs Amerikas nordvästkust. Samma plats där filtarna vävs än idag. 

Yakima River, Washington

Yakima River, Washington

Som kuriosa runt lägerelden med en öl i näven kan du berätta att Yakima valley står för 80% av de amerikanska öltillverkarnas tillgång på humle. Är dina jaktkamrater kaffedrickande nykterister kan du istället stoltsera med att din filt minsann är tillverkad i samma stad som den underbara skådisen Kyle MacLachlan känd som FBI Agent Dale Cooper i Twin Peaks.

Mora Exclusive

Mora Exclusive

Gore Optifade

Gore Optifade