Woodline Beavertail

Woodline Beavertail

I filmer, på bilder, i nån jakttidning osv har vi då och då under flera år sett jägare iklädda en rätt udda kamouflage; brun-gul-gröna “fiskfjäll” eller snarare ”bäversvansar” med skugglinjer som inte liknar något annat vi sett väcker så klart redaktionens intresse. Och nu har vi lyckats lägga vantarna på ett helställ i detta udda men ändå angenäma mönster.

woodline site x.jpg

Jackan har alla de funktioner du kan kräva av en vettig jaktjacka med handvärmarfickor, radioficka, reglerbara muddar, vattentäta dragkedjor, reglerbar midja osv. Stort plus att jackans dragkedja går åt båda håll och att det finns en genomgående ryggficka. Även byxorna känns gedigna med strechpaneler på de rätta ställena, bra “bäljg” för att få byxan över kängan osv. Det märks att designen är väl genomtänkt och skapad av någon som kan jakt.

Men själva mönstret då? Ja, få av våra följare har väl missat att vi är rätt förtjusta i olika typer av kamouflage och gärna berättar dess historia och tanke bakom. Dock krävdes det en del efterforskningar för att få information om detta Beavertail-mönster. Ljusare partier blandas med mörkare och en viss skuggeffekt bildas mellan fälten och borgar för att effektivt dölja oss för de flesta vilt. Speciellt under den svenska hösten. I denna udda kamouflage sticker man ut utan att synas.

Tanken bakom designen var att skapa en effektiv kamouflage för de nordiska jägarna utan att på nåt sätt vara militäriskt. Dessa plag togs fram för ett par år sedan men själva varumärket Woodline har i 30 år försett jägarna med kläder för skog och mark som även är hållbara. I dubbel bemärkelse! Plaggen är gjorda att hålla år efter år och skulle de mot förmodan slitas så hårt efter ett antal år att de inte längre går att reparera är chansen stor att du på nytt hittar ditt favoritplagg i Woodlines kollektion.

Plagg från Woodland håller i många år och får med tiden härlig patina.

Inom modevärlden är det inte ovanligt att färger, mönster och skärningar byts ut åtminstone två gånger om året. Detta är något som är mer regel än undantag inom outdoorbrachen och nu även börjar få fäste inom jaktkonfektion. Men Woodline stretar emot och går åt andra hållet. Det är nämligen så att en stor del av kollektionen är mer eller mindre lika dan nu som vid starten. Visst har man under tiden gjort förbättringar och kompletterat kollektionen men fokus har aldrig varit att tillverka modeplagg utan att ha högsta slitstyrka och hållbarhet över tid.

Med det sagt vill vi inte påstå att man ser ut som en av Grabbarna på Fagerhult i Woodlines kläder utan rejäl, funktionell och en vettig passform blir aldrig omodernt!

Moraknivs nya flaggskeppsbutik

Moraknivs nya flaggskeppsbutik

Stihl FS 360 C-EM

Stihl FS 360 C-EM