Patagona Snap T

Patagona Snap T

Gissa om vi kände oss coola i våra inka-möntrade fleecetröjor på 80-talet när mamma berättade att tröjan tillverkats av 10 PET-flaskor! Med stor sannolikhet var det en Patagonia Synchilla snap-t som vi krängt över huvudet. Det var nämligen de förtsta tröjorna som gjordes av en outdoor-producent, det då relativt okända märket Patagonia.

Fibern synchilla(synthetic chinchilla) är altså en tunn polyestertråd som vävts till ett lätt, kompakt tyg som sen borstats för att bli mjukare. Dessutom isolerar den bra och drar inte åt sig vatten. Vola! Ett perfekt tyg i jaktsammanhang!

Vi på redaktionen söker ständigt nya plagg att bygga på jaktgarderoben med. De renodlade jaktmärkenas utbud kan vi utan och innan. Därför blir vi extra glada när vi hittar kläder av annat fabrikat som inte bara fungerar färgmässigt utan även har ypperlig funktion. Patagonias Snap T finns i en mängd olika varianter passande oss jägare. För män, kvinnor och barn. Fleece, dun,  tunn fleece, ull, cashmere. I grönt, orange, inka-mönstrat osv. Sen att Patagonia även ligger i framkant ur ett miljöperspektiv gör ju inte saken sämre. 

Signerat Hjortberger: Fällkniven F1pro

Signerat Hjortberger: Fällkniven F1pro

Olight X7 Marauder

Olight X7 Marauder