Woolpower full zip jacket

Woolpower full zip jacket

Vi hatar att frysa och vi älskar kvalitet och svensk företagshistoria. Hur kombineras dessa två saker enklast? Vi gör ett försök med Woolpower full zip jacket.

foto: www.gearpatro.com

foto: www.gearpatro.com

 

vi har tidigare skrivit om Woolpower som företag och vad dom står för, så företagshistorian har vi alltså, hur är det då med kvaliten på produkterna? 

Woolpowers tröja ful zip jacket är gjord i materialet Ullfrotté orginal. Ett material som man utvecklade tillsammans med armén. Konceptet med ullfroté är blandningen av 70 procent merinoull och 30 procent syntet. 

Utsidan på tröjan är slät och fin medan insidan är full med små öglor där luften stannar och värms upp av kroppen och svett och fukt transporteras bort. Detta är alltså en prefekt tröja att ha när du jagar. 

 

Vi vill såklart också passa på att tacka Emelie Dillner som är sömerskan bakom tröjan på bilden. Woolpower låter sömerskorna signera de plagg dom konstruerar som en kvalitetssäkring och så att den som syr ett plagg även kan känna stolthet i sitt hantverk  

Woolpower själva rekommenderar att full zip jacket används som värmande mellanlager under en skaljacka, kanske vintertid eller kall höst. 

Skjutklarredaktionen rekommenderar full zip jacket över en t-shirt eller skjorta på landet blåsiga dagar, alternativt som jacka vid jakten som sker under de lite varmare månaderna eller på skjutbanan. Vi tycker om att visa upp den stora Woolpower-loggan i nacken.

IMG_5593.JPG
Tretorn Tornevik Breathable 

Tretorn Tornevik Breathable 

Karesuandokniven

Karesuandokniven