Woolpower

Woolpower

När vi första gången kom i kontakt med Woolpower så var det kärlek vid första ögonkastet. Vi tjatar om att företag ska ha en själ och en historia. Woolpower har allt vi vill ha från ett företag.

 

Woolpower hette tidigare Ullfrotté. Verksamheten grundades i Östersund 1969 som en produktionsenhet och underleverantör till Kooperativa Förbundet och hette då Vinetta. Företaget hade som mest mer än 530 anställda och tillverkade framför allt nylonstrumpbyxor. I början av 1970-talet utvecklades materialet Ullfrotté Original i samarbete med svenska försvaret. Målet var att ta fram varma, hållbara och lättskötta underställ. De första Ullfrotté-plaggen började tillverkas 1972.

Idag tillverkar man värmande plagg och hela produktionen ligger kvar i Östersund. Man har tillsammans med arbetsförmedlingen och kommunen fått starta en utbildning för sömmerskor för att tillgodose produktionen. När andra svenska företag flyr landet för en billigare, och i många fall sämre produktion, så ger Woolpower svenska friluftsbranschen något att vara stolta över: ett klädmärke av yttersta kvalitét helt producerat på hemmaplan. För att påvisa skickligheten hos de egna sömmerskorna så singeras varje plagg med för och efternamn på sömmerskan som har sytt just ditt plagg. 

Ägarna Adam och Daniel Brånby kan det här med kvalitét. De äger förutom Woolpower även systerföretagen Gränsfors bruk och Svedbro Smide. Skjutklart har tidigare skrivit om just Gränsfors yxor och det kommer vi att göra i framtiden med.

Vad gäller produktionen så överlåts inget till slumpen. Spillbitar görs till sittunderlag, iläggssulor och tofflor som produceras tillsammans med svenska (såklart) Docksta Skofabrik. 

Gällande redaktionens ansvar att rekommendera produkter till våra läsare blir det svårt när det gäller Woolpower. Allt är nämligen bra. Det är bara de yttre omständigheterna som påverkar vilket plagg som passar för situationen. Vi rekommenderar helt enkelt att köpa ett av varje plagg så att man alltid är förberedd. Vi kommer i framtiden att skiva om en produkt i taget. 

@VILLMARKS_SIV

@VILLMARKS_SIV

Lemmel kokkaffe

Lemmel kokkaffe