Victorinox Swisstool

Victorinox Swisstool

Schweiziska Victorinox har som ”sin grej” att vi ska kunna fälla ut en såg, en nagelsax och en stjärnmejsel ur en kniv eller tång. Och det är inte så jävla dumt faktiskt!

IMG_0750.jpg

Jag tror vi är en hel del kvinnor och män där ute som investerat i en verktygslåda. Själv har jag noga valt ut varje verktyg och med tiden kompletterat. I det lilla plastlocket finns elementsnycklar, bits och insexnycklar. I de utfällbara lådorna finns små skiffnycklar, tänger och dom där små spikarna med platshakar på som man fäster sladdar med. I det stora facket finner vi Hammaren, polygrip och stämjärn från Eskilstuna. Få saker jag äger är så kompletta som min verktygslåda. Den betyder mycket för mig och jag skulle aldrig byta bort den eller sälja den. Ändå så får jag en känsla av välbehag när jag fick det Schweiziska multiverktyget i handen. Det har en bra tyngd. Känns välgjort och robust. Frågan är nu: skulle jag byta bort min verktygslåda mot Victorinox Swisstool?

IMG_0745.jpg

Verktygslåda mot Swisstool? Nej jag skulle inte tro det. Frågan är helt enkelt inte relevant. Det är nämligen så att Swisstoolen har en helt annan uppgift än verktygslådan. Visualisera: en skruv sitter dåligt i jakttornet, du måste skruva bort vapenremmen på skjutbanan, en burk ärtsoppa ska öppnas i jaktstugan, du måste mäta hur bred planka du måste köpa, en nagel går av och du måste fila ner den etc etc. ny fråga: har du verktygslådan hängande i bältet? Eller ens i bilen? Svaret på den frågan är just Swisstool.

Jag älskar att plocka fram tången och fixa nått litet. Till det ändamålet är Swisstool perfekt. 

 

Anova Sous Vide Cirkulator

Anova Sous Vide Cirkulator

Garmin Alpha 100 & T5

Garmin Alpha 100 & T5