Victorinox Alox

Victorinox Alox

På våren och sommaren blir det inte lika mycket jakt som under jaktsäsongen. Den som då vill vara en laglydig medborgare gör bäst i att lämna jaktkniven hemma. Då är den Schweiziska armékniven ett perfekt alternativ till dagens små problem.

Tidigare års limiterade utgåvor av Alox

Tidigare års limiterade utgåvor av Alox

Sedan 1893 har Victorinox gjort utrustning för Schweiziska armén. Sedan dess har Armékniven blivit ett populärt EDC-verktyg i hela världen. Den finns i alla storlekar och utformningar men redaktionen har till vardags valt att bära en Alox modell mindre. Bakom ett skal av aluminium döljer sig en liten kniv, en fil, en kalsylöppnare, en konservöppnare och en liten skruvmejsel. Storleken på kniven och att den går att fälla in gör dessutom att inget brott begås när du har den i fickan på stan.

Victorinox har släppt limiterade utgåvor av Aloxen i flera år och det är idag svårt att få tag i gamla färger. Det finns alltid en silverfärgad att köpa och för några dagar sen offentliggjordes vårens färg, vilket blev olivgrön, till våran stora glädje. Den kostar plusminus 500 kronor beroende på utförande och man kan äga hur många som helst.

Alox Limited edition 2017

Alox Limited edition 2017

 

 

 

Fjällräven Övik Wool Shirt

Fjällräven Övik Wool Shirt

Vid lägerelden

Vid lägerelden