Uncle Mikes Rembygel

Uncle Mikes Rembygel

Ingen stor grej och många jägare har antagligen inte ens reflekterat över denna lilla del på sin bössa. Men för oss, och vi tror även för många av våra läsare, så är detaljerna ack så viktiga. 

UM logo.jpg

Uncle Mikes är gamla i gemet när det gäller tillbehör till våra vapen. Sedan 1947 har det amerikanska företaget försett jägarna med starka och tillförlitliga rembyglar. Man har riktat in sig på hur vi bär våra vapen och ammunition i allt från rembyglar, hölster och patronhållare, till större väskor som går att rulla. 

De bössor vi har haft att göra med har så gott som alltid haft rembygelfästen monterade och vi har i många år varit nöjda med Uncle Mikes variant med en möjlighet att snabbt och ljudlöst ta av din vapenrem när du kommer till pass -  Uncle Mike's QD Super Swivel. Du både skruvar, trycker in en fjäder och vrider för att lösgöra din vapenrem så ingen risk att tappa bössan oavsiktligt. Känner du att dessa knappa 10 sekunder är för långa när du ska knäppa av din vapenrem finns faktiskt en variant där du bara trycker in en knapp för att lösgöra rembygeln. 

Skruva, tryck och vrid för att lösgöra rembygeln.

Skruva, tryck och vrid för att lösgöra rembygeln.

Själva tappen som du för in i ditt rembygelfäste på geväret är i standardstorlek och passar i princip alla bössor. Dock har Blaser fått för sig att frångå standard med 0,5mm så där kan det eventuellt behövas lite trixande för att få det att passa men för övriga ska det inte vara några problem. Själva bygeln som är gjord i ett stycke utan nån öppning som kan skava på rem eller stock passar vapenremmar med storleken 1" men finns även för den lite grövre bredden på 1.25". 

Ibland knatar vi längre sträckor för att komma till ett bra pass och då uppskattar vi verkligen vår vapenrem men väl på pass och vid snabba skott kan det absolut finnas ett värde av att kunna koppla bort den hängande och slängande remmen. Tack Farbror Micke för din lösning på problemet!

Pikefight 2017

Pikefight 2017

Salongs I Norrland

Salongs I Norrland