Salongs I Norrland

Salongs I Norrland

Under åren har vi konsumerat mängder med mer eller mindre bra kok- och drinkböcker, men få berör som Emil Årengs bok "Salongs i Norrland".  

IMG_7360.jpg

Jakt och sprit, går det verkligen hand i hand? Nja. Vi på Skjutklar-redaktionen vet och förespråkar inget annat än en nykter jakt. Men när jakten är slut och vapnen är inlåsta så unnar vi oss ett glas eller sju.

"Salongs i Norrland" har egentligen inget med jakt att göra samtidigt som den har det. Norrland andas jakt och här får vi följa olika personer och levnadsöden i Norrland och ofta spelar kärleken till naturen och det lokala en stor roll. Precis lika viktigt som det är för oss med lokala produkter och hantverk, är Norrland för dessa personer. 

IMG_7366.jpg

Örnsköldsvik och Luleå, Överklinten och Storuman. Aldrig har vi vart så sugna på att åka dit. Varje levnadsöde dokumenteras i bild, text och drink. Ja för precis lika mycket som dessa personer står i fokus så är det en bok om drinkar. Det är kanske inte allmänhetens åkning när det gäller att blanda dessa drinkar men ibland är inspirationen lika viktig.

Ett stort plus är Emils grundläggande sätt att förklara saker och ting för oss glada amatörer. Emils filosofi om Service, grundläggande fakta om olika spritdrycker och vad vi behöver för att faktiskt blanda drinkar som ett proffs. 

Vi helt enkelt älskar den här boken och läste den pärm till pärm samma dag den landade på hallgolvet. Den får numera fungera som inspiration under helgerna och vi lovar att gäster kommer älska att bläddra i den. 

Får du inte nog av Emil Åreng så hittar du honom på baren Open/Closed i Umeå och ibland gästar han våra vänner på Tweed Bar i Stockholm. 

Boken Salongs i Norrland hittar du här och kostar 292 kronor. 

Uncle Mikes Rembygel

Uncle Mikes Rembygel

Hultafors Klyvyxa

Hultafors Klyvyxa