Nevercold Kiruna

Nevercold Kiruna

Jaktsäsongen är till viss del över för detta år men vi jagar vidare efter den perfekta handbeklädnaden i den isande svenska vintern.

Missförstå oss inte, vi älskar snö och kyla. Däremot hatar vi att frysa. Om det är pga. dålig blodcirkulation, spända axlar eller bara sträng kyla gör egentligen detsamma - det är ändå förödande när du ska krama av ett precist skott.

Nevercolds handskar värmer med hjälp av kolfibertråd upp dina fingrar. Vid handleden finns en liten ficka där det uppladdningsbara batteriet placeras och sen styrs värmen med hjälp av en tryckknapp på ovansidan. Tre olika steg finns där den lägsta temperaturen på 37 grader indikeras med ett grönt sken på knappen och den varmaste på 52 av ett rött ljus. Mellanläget är i orange. Kör vi på högsta effekt räcker batteriet i två timmar vilket inte räcker så längt vid ett segdraget vak vid vildsvinsåteln. Däremot är det sällan den höga effekten behövs om vi inte blivit rejält nedkylda. Rekommenderas alltså att slå på lägsta effekt redan från början, innan man känner sig frusen om fingrarna. På så sätt behöver det högsta läget aldrig aktiveras. En annan lösning är helt enkelt att beställa handskarna med extra batterier för att helt slippa hushålla med strömmingen.

kiruna batteri.jpg
Kiruna.JPG

Kiruna värmehandskar är även fodrad med 100g tjockt lager Thinsulate. Det isolerar bra men omöjlig gör även skott med handsken på. När det börjar hetta till (höhö) får vi helt enkelt dra av oss handsken. Detsamma gäller när vi vill fingra på mobilen då handsken saknar tuch-funktion. Men jaktformerna är många då snabba skott inte är nödvändiga. Dessa hanskar kan med fördel följa med på harjakten, toppjakten, girsvaket osv.

Men inför ett eventuellt köp bör du även vara medveten att i en helt mörk skog om natten lyser värmeindikatorn rätt starkt, speciellt i gröna läget, men det avhjälps med att låta jackan glida ned över handlederna. 

Det är helt tydligt att Nevercolds handske inte är anpassad enbart för oss jägare men jisses vad gött det är att vid behov hålla fingrarna varma och goa genom en enkel knapptryckning!

 

SVF

SVF

Cederroths förbandslåda

Cederroths förbandslåda