Min skog - Opal förlag

Min skog - Opal förlag

Vi har en önskan; att våra barn ska växa upp och dela vårt intresse för jakt så vi i framtiden får gå ut i skogen och dela upplevelserna tillsammans. 

Redaktionen gör sitt bästa i att indoktrinera de små: vi bjuder på det goda ekologiska köttet, berättar om de vackra djur vi sett, tar med ut i skogen vid passröjning och korvgrillning och så berättar vi sagor och läser spännande böcker om djur och natur. Vi har ju tidigare här berättat om vilka böcker våra något äldre barn har i bokhyllan men idag tipsar vi om en bok för det allra minsta.

Pekboken Min skog av Opal Förlag är en så kallad naturbok gjord på återvunnet papper där de rika illustrationerna är tryckta med miljövänlig färg. Det går alltså bra att smaka på boken (både för jakthund och bebis) utan att få i sig en massa giftig tryckfärg. 

Vi får följa med en räv, grävling och ekorre in i skogen när de upptäcker träd, blad, bär, svamp, ekollon... Och de stöter på andra djur i skogen innan det är dags att sova. 

Min skog är översatt efter en tysk förlaga men faunan som presenteras är densamma som i våra nordiska skogar förutom möjligtvis tvättbjörn. Det finns även två böcker till i serien där de små får peka och lära om havet och trädgården.

Min skog inne.JPG
Lundhags Syncro High

Lundhags Syncro High

Härkila Moose

Härkila Moose