Lundhags Syncro High

Lundhags Syncro High

Då var det äntligen fredag! I måndags sågade undertecknad Härkilas nya kängor och har fått en del förfrågningar om hur ett par jaktkängor egentligen ska se ut. Svaret kommer här.

Skärmavbild 2017-09-07 kl. 23.02.22.png

Lundhags har gjort kängor sedan 1932. Kängorna känns genuint svenska och är väldigt välgjorda, även om dom nu förtiden produceras i Järpen och i Portugal. 

Lundhags.jpg

Lundhags Syncro High är en stabil känga som är utformad för jägare och vandring. När kängan lanserades var det Lundhags mest tekniska och avancerade känga någonsin. Sulan är en robust Vibram sula med grova mönster som ger stabilitet i terrängen och nedre delen runt foten är gjord i gummi. Det är perfekt då man inte blir blöt om fötterna men andas dåligt vilket kan bli problematiskt varma dagar med svettiga fötter, men då får man va duktig och packa ner ett par extra strumpor. 

8800891404318_1079704_0_35035_jpg.jpg

Hälgreppet är något som Lundhags kallar för Heel fit control eller HFC vilket gör att kängan sitter väldigt bra. Skaftet är gjort i tjock nubuck och 1,4 mm tjock microfiber vilket gör det extremt slitstart och mina egna kängor som fyller 5 år har inte börjat visa ett enda tecken på att dom behöver bytas ut. 

Ett sista plus för Syncro High är att dom ser tunga ut men faktiskt är väldigt lätta. 

 

Specifikationer:

- Vikt: 930 gram

- Skafthöjd: 31 cm

- Skosnörenas längd: 200 cm

- Läst: Opti

- Heel Fit Control (HFC™)

 

Material: 

- Skaft: Nubuck, Poron® Slow Rebound, 1,4 mm microfiberfoder

- Sula: Vibram® Traction, Certech® 4.0

Jägareförbundets älgbana

Jägareförbundets älgbana

Min skog - Opal förlag

Min skog - Opal förlag