Härkila Moose

Härkila Moose

Lagom till älgjakten släpper Härkila en kollektion med namnet Moose. Vi har faktiskt inte testat kollektionen men haft ögonen på den sedan den presenterades för ett halvår sen. 

Moose består av alla plagg man kan tänkas behöva och kommer i camouflaget MossyOak®Break-Up Country® som är inspirerat av den skandinaviska skogen. De flesta plagg är dessutom vändbara så att det går att växla mellan mörkt grön och orange. helt enkelt perfekt för både jägare och hundförare. Det kommer som sagt en hel uppsjö av plagg, men vi har tittat närmre på några som är särskilt intressanta. 

Dels har vi Halsstycket från moose som gör att våra skandinaviska ansikten uppfattas som ljusa fläckar för djuren. Dessutom är det skönt när det är kyligt ute. Halsstycket är gjort i 100 procent polyester och har andningshål som gör att det inte bildas för mycket kondens, vilket är extra jobbigt för oss med glasögon. 

Sedan har vi en väst med radioficka som kommer fungera i alla möjliga situationer. Under, över och som mellanplagg. Den är lätt och fyllt med dun vilket gör den enkel att packa ner och varm. 

harkilamossehunters.jpg

Sist men inte minst har vi jackan i moose familjen. En jacka i 2 lager gore-tex med radiofickor med förstärkta hål för antennen. Jackan har ventilation under armarna, luva i kragen som går att ta fram ner den behövs och är ett yttre tyg av borstad polyester som gör den tyst i skogen. 

moose.jpg

Något vi dock inte gillar i kollektionen är kängorna. Dom är en aning för amerikanska i utseendet med camouflage och orangea skosnören. Det är absolut jättebra att klä sig i tydliga signalfärger i skogen, inte minst i säkerhetssyfte, dock föredrar vi lite mer klassiska kängor och signalfärgerna har vi istället på våra kläder. 

Min skog - Opal förlag

Min skog - Opal förlag

Baggen Patronhållare

Baggen Patronhållare