Mangeboy79

Mangeboy79

Efter en välförtjänst semester är vi tillbaka. Jaktsäsongen har börjat lite lätt och vi går med stormsteg mot den fantastiska hösten. Vi inbitna jägare kan förstå hur en hobby kan uppta en stor del av våra liv. Dessutom kan vi förstå varför en svensktillverkad Husqvarnabössa med gravyr är roligare än en italiensk licensbössa utan. Men under sommaren är jakten mest en väntan och förberedelse, delar av redaktionen vänder sig då till våran andrahandshobby: Fisket. En sysselsättning med nästan större möjligheter att köpa prylar. Det var så vi hittade Magnus Lindgren eller Mangeboy79 som han är mer känd som. 

Skärmavbild 2018-08-16 kl. 20.32.36.png

Om du aldrig ägt ett handgjort bete från mb79 så lär du inte göra det inom den närmsta framtiden heller. Det är nämligen så att dom nästan uteslutande läggs ut på hans facebook-sida och enbart ett par stycken åt gången. Inom en halvminut är dom sålda via kommentarsfältet och dessutom en lång rad besvikna kommentarer om att man aldrig får tag i betena och frågor om när nästa batch släpps. Det är först till kvarn och sen stängs dörren. 

Det ska sägas att det finns en massproducerad variant av MB79s kanske mest kända bete, Braxen, om du inte orkar vänta på att få tag i ett handgjutet. Det ska sägas att detta bete är av högsta kvalitet och att det fungerar alldeles utmärkt att få gädda på det.

Hur går det då till om man vill få tag i ett bete från Magnus?

Man börjar med att fråga o tillträde i hans Facebook-grupp ”mb79sweden”

Skärmavbild 2018-08-16 kl. 20.21.45.png

Sen kommer vi till det tråkiga. Det är bara att vänta. Se till att man har push-notiser på telefonen när det skriv ett inlägg i gruppen. 

När Magnus väl lägger ut beten så skriver får man ett pris, en bild på betet och hur många som är till salu. Då har man ungefär 20 sekunder på sig att skriva antalet i kommentarsfältet. 

Skärmavbild 2018-08-16 kl. 20.52.58.png

Missade du när han la ut? Var bered, MB79 beten kommer sällan ensamma, ofta läggs fler beten ut efter varandra. 

Har du turen att få tag i ett så är det bara invänta ett meddelande från Magnus där han ber om Swish och adress betet ska skickas till. Simple as that.

Skärmavbild 2018-08-16 kl. 20.30.28.png

När man som redaktionen fått tag i ett par beten så inser man vilket arbete som ligger bakom dom. Allt från gjutna gummibete i alla möjliga färger (redaktionens favorit är färgen Motoroil) till trä-varianter med eller utan rasselkammare och tjock lackering. 

Vill man följa Magnus liv (som innefattar en hel del jakt) gör det lättast på Instagram. Där heter han @79baits 

Alla bilder är Magnus egna och vi har lånat dom från Instagram

Zodiac One

Zodiac One

Avignon Haga

Avignon Haga