Kategorier

Baggen Patronhållare

Baggen Patronhållare

Man kan ju undra hur många vilt vi skrämt genom åren på väg ut till pass pga patroner som skramlar mot varandra i fickan. Dessutom har det tidiga och mörka mornar krävts en del rotande innan vi fått ihop ett helt magasin av de lösa patronerna längst ned i jackfickan.

Visst, många av våra mer väldesignade jaktplagg har dedikerade patronhållare men vår erfarenhet är att det inte så sällan är rätt bökigt att få i och ur dom i sina små hållare. Dessutom händer det att plagg åker ner i ryggsäcken när solens strålar värmer och då ska skotten trixas över till en annan hållare i ytterligare ett plagg. Många har löst det med en patronhållare på stocken (bössan är ju förhoppningsvis alltid med) men vi låter gärna våra vackra trästockar och lättare syntetvarianter vara så rena som möjligt. Vår lösning har blivit patronhållaren Baggen. 

Baggen är en liten hållare i plast för fem patroner. Du snäpper bara fast dina skott och vips så får du ordning och reda i fickan. Dessutom skyddas ju patronerna genom att de aldrig tar i varandra. När det är dags att ladda är det lika lätt att snäpp ur önskat antal patroner. Inga konstigheter, inga lösa delar eller sömmar som kan gå upp. Enkelt men genialt från det lilla familjeföretaget i byn Baggböle utan för Umeå.

 

Härkila Moose

Härkila Moose

Keen

Keen