Fjällräven Övik Wool Shirt

Fjällräven Övik Wool Shirt

"Den är för fin att jag i!" Så utbrast släktens jägmästare när paketet packades upp och Fjällrävens overshirt i ull blev det nya tillskottet i redaktionens jaktgarderob.

Då hade vi i flera år suktat efter Övik Wool Shirt men inte kunnat bestämma oss för den grå eller blå varianten. Detta var innan Fjällräven valde att saluföra skjortan som ett plagg för jakten men så gjordes ett gäng Fjällrävenprodukter om i grönt, kanske orange plus nån extra detalj och vips så hade det blivit ett jaktplagg. Vi räknar kallt med att Fjällräven åter tar in plagget lagom till höstens bockjakt.

Overshirt är en typ av plagg vi varit förtjusta i långt innan vi började söka plagg dedikerade för just jakt. Det är en skjorta som fungerar lika bra som mellanlager över understället eller som något kavaj- eller jackliknande över en skjorta. Och är det något vi märkt när vi rör oss i skog och mark är det just att plaggen åker av och på flera gånger per dag beroende på ansträngning och situation. Att Övik då fungerar både ytterst eller under jaktjackan är perfekt!

Skjortan har fin detaljering med vackra knappar i horn, rymliga bröstfikckor med lock, förstärkningar i G-1000 på armbågar och en praktiskt stormkrage med knäppning. Redaktionen använder skjortan både till supé och bäverjaktens tidiga mornar.

Primus Trailbreak

Primus Trailbreak

Victorinox Alox

Victorinox Alox