Campbell´s of Beauly

Campbell´s of Beauly

Jag tror att alla jägare som har Sverige som jaktarena ibland drömmer bort till nått annat. Vi kan dra en liknelse till fotbollens värld. England och Sverige har varsin fotbollsliga, matcherna är 90 minuter och domarna dömer efter samma regler, ändå är kulturen på planen och läktaren helt annorlunda. Precis så vill jag påstå att jakten är. Och därför drömmer jag mig bort till det Skotska Höglandet. 

1337921_campbells-009.JPG

Då mina medel är begränsade och min sambo tycker att det finns bättre saker att lägga pengar på än jaktresor så får jag fortsätta drömma. Det enklaste sättet att känna sig brittisk ligger i dom små detaljerna inom kläder och accessoarer. Jag har hittat en butik som erbjuder just detta. 

Campbell’s of Beauly ligger 20 minuter utanför Inverness och har allt man kan drömma om. En butik och skrädderi grundat 1858. Det är som en resa tillbaka till en annan och bättre tid då kläder var hantverk och skulle hålla i generationer. Man var naturligt stilig eftersom moderna billiga kläder inte var uppfunna än och inte heller vattentätt tyg. Den hela brittiska kulturen är egentligen formad efter en sak: dåligt väder. Tweed, yllematerialet som är både värmande och som kan stå emot en hel del väta blev tillsammans med vaxad bomull det mest tekniska och framstående materialen att tillverka kläder av. Det bästa av allt är att det fungerar lika bra idag, nästan iallafall. Ska man ut och jaga i dåligt väder är tweed kanske inte ett material att lita på till hundra procent. Det är däremot fortfarande lika stiligt och håller värmen. 

Campbells-of-Beauly-July-2017-0027_113894101_214139471.jpg

Men Campbell’s of Beauly är inte bara ett museum över vad som är vackert och brittiskt. Här finns både kläder och accessoarer som vi faktiskt har råd med. Tweed och stickat är ett genomgående tema. Vill du spendera femhundra kronor så får du en fin keps som fungerar lika bra till tweedkavajen som till goretex-jackan hemma i Sverige. Vill du istället spendera femtusen kronor så får du en kavaj i tweed eller ett vapenfodral i läder. Poängen är att Campbells har något för alla. Dessutom en webbshop som skapar möjligheter för oss skandinaver att handla. Och det bör vi verkligen göra.

Vi har diskuterat ämnet tusen gånger på redaktionen, och vi tycker ändå att det finns en risk att man ser utklädd ut om man dyker upp till älgjakten i tweedkavaj och knästrumpor. Istället rekommenderar vi att se över Campbell’s of Beaulys slipar och kepsar. En uppsjö av slipsar i olika färger och mönster som nästan alla dessutom är jaktrelaterade. När vi kommer till kepsar så finns det två val. Den klassiska ”gubbkepsen” eller deerstalkern som många av oss kanske tänker på Sherlock Holmes när dom ser. Tweddkepsen fungerar som sagt till allt. Goretex-jacka, fleecetröja eller tweedkavajen. Jaga i den och använd den på fritiden. Låt den åldras och den kommer bara bli snyggare med tiden. Deerstalkern är en aning svårare som fritidskeps. Men vafan, köp en och använd under jakten ändå. Var lite järv! Vi hoppas att ni ska uppskatta guldkorn som Campbell´s of Beauly lika mycket som vi gör. Dessa affärer är om inte annat en stor inspiration för oss att klä oss bättre, vare sig det handlar om fritid eller jakt. Så se till att besöka Campbell´s of Beauly redan idag och fundera över vad du tycker om, köp det och var snyggast i jaktlaget. 

Trevlig helg!

Campbells-of-Beauly-2W0A2122©AndyBarnham.jpg
5etta High Line Winter Glove

5etta High Line Winter Glove

Natasha Illum Berg

Natasha Illum Berg