Natasha Illum Berg

Natasha Illum Berg

Det är nåt som slår an hos oss när vi hör historierna av den Dansk-svenska storviltsjägaren Natasha Illum Berg. När vi hör henne berätta känns det självklart att vara nära naturen, gå sin egen väg och inte vara en del av normen.

Jakten har alltid varit en stor del av Natashas liv, men att som ensam kvinna försörja sig som professionell jägare i Afrika är nåt hon fått kämpa för. I ett kvartsekel har hon nu levt livet som safari-guide, viltvårdare och författare långt ute i Tanzanias vildmark. Vi kan bara drömma om att en dag själva få följa med ut på hennes äventyr men till dess njuter vi av Natashas stämningsfulla lyrik, exempelvis i debutromanen Floder av röd jord.

De fem prylar Natasha Illum Berg väljer att ta med sig ut i vildmarken är:

  1. Mitt vänsterhänta gevär i kalibern .458 Lott. Gjord för mig av vapensmed Trevor Proctor i England. Endast öppna riktmedel utan kikarsikte. Mitt enda vapen (då jag inte tror på att en professionell jägare i Afrika ska ha mer än ett gevär).
  2. Min 20 år gamla Akubra hat
  3. Kynoch .458 Lott ammunition. Alltid till hands i min öppna läder-hållare så jag snabbt kan komma åt om jag behöver mer.
  4. Min Swarovski kikare 10x42
  5. Ett par ankelstövlar gjorda av Imperial.

"Jag behöver inget annat" - Natasha Illum Berg

Campbell´s of Beauly

Campbell´s of Beauly

Märken och nålar

Märken och nålar