Lemmel kokkaffe

Lemmel kokkaffe

Trodde ni att hipstern kommer från Stockholm? Nix, åtminstone inte alla. 

Lemmelkaffe kommer i svarta förpakningar med tillhörande påse kaffesalt. Kaffet från Gällevari marknadsförs med snygga bilder, filmer, posters och till och med en klädkollektion och har blivit det nya svarta i utesvängen, Alltså utesvängen som i utomhussvängen, inte Stureplan eller SoFo utan det heta för dom som tillbringar helgerna i skogen, på fjället eller på fiskesjön. 

Marknadsföringen som görs med glimten i ögat och har fungerat. För oss som mest tidigare skakade på huvudet åt de tandlösa jägare som envisades med att surpla sitt kokkaffe har Lemmelkaffe blivit inkörsporten till det gamla hederliga sättet att tillreda sitt kaffe. Rätt mycket bök och stök jämfört med att bara skruva av korken på vår termos, men det är också det som är grejen. Alla förberedelserna med att splinta veden, ordna med tände, fylla den sotiga pannan och få till en plan yta i det brinnande infernot för kaffekitteln att vila i och sen låta kaffet vila, sjunka ned till botten är lite som välgörande poesi: man måste andas ut och låta det ta sin tid. Som så ofta i jakten alltså - tid för kontemplation. Funkar fint i ensamheten på älgpasset eller runt brasan med våra jaktkamrater. Vi spår i kaffesumpen att lemmelkaffe är det nya svarta.

Woolpower

Woolpower

J. Barbour and Sons

J. Barbour and Sons