Spyderco

Spyderco

Vi åker till landet men lämnar de stora jaktknivarna hemma, istället får den behändiga lilla amerikanen följa med. USAs svar på fällkniven gör vardagssysslorna enkla.

Spyderco grundades i Golden, Colorado 1978 och är idag en av världen ledande knivtillverkare. Ändå så är man ett litet företag som omsätter 10 miljoner dollar årligen och har 83 anställda. Spyderco är en favorit inom amerikansk polis, militär och räddningstjänst och vi tycker den gör jobbet när man inte vill ha en större jaktkniv med sig under svampplockningen eller på turen till landet.

Website-Clip-Banner.png

Likt Fällkniven så designas knivarna på hemmaplan men en hel del av tillverkningen finner vi i Japan då landet håller absolut högst kvalitet, priserna varierar mellan 500 kronor till flera tusen och det finns modeller för alla. Spyderco var först i världen med att utrusta sina knivar med ett clip vilket gör att den är lätt att handskas med när den sitter i toppen av fickan och den kommer inte åt eventuella andra föremål som man har där. 

Den vanligaste frågan enligt Spydercos hemsida är: varför det runda hålet? Det är för att fällknivarna ska vara enkla att öppna med en hand, och det stämmer verkligen. Att hålet har blivit ett sätt att känna igen Spydercos knivar och en snygg design är bara ett plus.

Spydercos huvudkontor i Golden, Colorado på 820 Spydeco way

Spydercos huvudkontor i Golden, Colorado på 820 Spydeco way

WeHunt

WeHunt

Nour el Refai

Nour el Refai