Kategorier

Primus Powerlighter

Primus Powerlighter

Fransk afton hemma hos redaktionen och det spisas ostron, baguette och Serge Gainsbourg när det är dags för finalen - crème brulée. Men var har brännaren tagit vägen? Merde!

Tur då att vi i alla fall hade en Primus PowerLighter! Spetslågan på 1300 grader fungerade att bränna av de fyra bruléerna med även om det tog sin lilla stund. Lågan är nämligen smal och spetsig som en nål och stormtändaren hann bli rejält varm innan vi var klara men det gick!

Ute i fält fungerar den lilla men gedigna tändaren prima till att tända lunchbrasan, vakkojans kamin eller stormköket med - även under bistra och blåsiga förhållanden. Den lilla förlängda pipen och lågans längd (går att reglera med ställskruv i botten av tändaren) underlättar verkligen när du vill komma åt. Plus också för den gummerade kroppen och det lilla fönstret där du ser hur mycket gas som finns kvar. Klart prisvärd liten goding att alltid ha i jaktsäcken.

Primus powerlighter action
Carhartt mössan

Carhartt mössan

Victorinox Hunter Pro

Victorinox Hunter Pro