Primus Lite+

Primus Lite+

Ett friluftskök på jakt? Jepp, det har iaf vi med ibland. Och det händer allt oftare att det åker ned i jaktsäcken.

Inför en av säsongen sista drevjakter på hare den sista helgen i feburuari valde en redaktionsmedlem att lämna den mer eller mindre obligatoriska lunchkorven hemma och istället rota fram frilufsköket från Primus.  En burk gulaschsoppa stoppades ned i jaktsäcken och medan de andra satt och tuggade på sina vidbrända korvar surplade han i sig av den härligt mustiga och varma soppan. Sen dess åker köket med allt oftare när redaktionen ska jaga.

lite2 (2).JPG

Det har varit lite meck att koppla på vindskydd, gaspatron, fälla ut stödben mm men med vårt nya Primuskök Lite+ är köket monterat och soppan varm redan innan jaktkamraterna täljt färdigt grillpinnen. I princip är det bara att lyfta ur brännaren med gastuben och klicka fast på kastrullen och köket är färdigmonerat. Vrid på gasen och tryck på pietzo-tändaren och vätskan stormkokar på under tre minuter. Ruggigt effektiv!

lite2 (1).JPG

Kastrullen på en halvliter har inbyggd värmeväxlare i botten och är klädd utvändigt med ett fodral i filt och G-1000(polycotton) för att hålla värmen men också isolera så pass att du kan hålla i den när du häller upp ditt kaffe. Det finns även ett inbyggt handtag på fodralet som tillsammans med locket bildar en gigantisk tamed-mugg med varm dryck. Skaffar man primus kaffepress kan du stila med nybryggt kaffe på nån minut och därmed lämna termosen hemma.

Primus ingengörer har fått till många fler fiffigheter. Exempelvis ett snöre för att köra köket hängande (bra i tält) och små piggar vilket möjliggör användandet av valfritt kokkärl. Men det absolut bästa med köket och det som gör att vi kommer packa ned det ett otal gånger under hösten är att det lilla kraftpaketet är så otroligt kompakt; bränsle, brännare och allt ryms i själva kastrullen och allt tar inte mer plats än en vattenflaska.

Happy Hunting

Happy Hunting

The North Face Apex Flex

The North Face Apex Flex