Mora Exclusive

Mora Exclusive

Det var ett prima beslut av Morakniv att ta upp produktionen av denna klassiska jakt och frilufskniv ursprungligen tillverkad av Frosts.

Delar av redaktionen är väl bekant med kniven som först servade morfar men nu vandrat vidare och är en sann följeslagare under besök i skog och mark. Morfars gamla blankstål håller forfarande måttet och vi myser lite när vi läser de vackra orden kniven saluförs med:

"Mycket vacker kniv som är tillverkad för hand. Kniven visar på det fina hantverk som Mora of Sweden står för och den tradition av knivtillverkning som deras kunskap vilar på. 
Kniven har ett vackert skaft av ädelträ och aluminium, vars fina form göra att det ligger bra i handen. Bladet är tillverkat av kallvalsat och rostfritt specialstål från Sandvik och knivslidan är tillverkad av ljust läder som är dekorerat med ett jaktmotiv från 1955." Emellertid nytillverkades denna kniv bara en kort period och är idag slutsåld i Sverige. Bara hoppas att Mora tar upp produktionen på ytterligare nån klassisk jaktkniv som vi snabbt kan lägga vantarna på.

Mora har gjort knivar under lång tid och utvecklat både design och materialteknik under åren. Många av  klassikerna  håller emmelertid högsta kvalité än idag och förtjänar att lyftas fram i ljuset.

Mora har gjort knivar under lång tid och utvecklat både design och materialteknik under åren. Många av klassikerna håller emmelertid högsta kvalité än idag och förtjänar att lyftas fram i ljuset.

I bokhyllan...

I bokhyllan...

Pendleton camp blanket

Pendleton camp blanket