SVF

SVF

Många är medlemmar i Svenska jägareförbundet men desto färre vet vad man egentligen får ut av sitt medlemskap. Jag själv hade iallafall ingen aning. Idag tar vi reda på vad vi får för 600 kronor om året.

SJF är alltså en ideell organisation som bildades 1830 och som 188 år senare har ca 155.000 medlemmar. Generalsekreterare är Bo Sköld och ordförande är Björn Sprängare. Nu när vi vet det vill vi alltså veta vad vi får för våra 600 kronor om året. 

20161123_150410.jpg

En av de absolut trevligaste anledningarna till ett medlemsskap är de 11 nummer man får av tidningen Svensk Jakt. En tidning som skriver allt om jakt och dessutom följer med i vad som sker på högre instanser. Den här tidningen har lärt oss lika mycket om jakt som läroböckerna i ämnet. 

Ansvars och olycksfallsförsäkring. Frågan är om man någonsin kan vara tillräckligt försäkrad. Jakt är en hobby/livsstil där vapen och fordon hanteras. alltså kommer skador att ske på ett eller annat sätt. Dessutom har medlemmar rätt till en Eftersöks- och Rovdjursförsäkring om din hund råkar illa ut i samband med av polisen initierat eftersök eller riven av varg, björn, lo, järv eller kungsörn. 

Sist ut är förbundets rabatter och erbjudanden. Det här är väl den del av erbjudandet som lockar minst. det är 10-20% rabatt på en massa saker. Säkert fantastiskt bra om man är i behov av att hyra en bil på avis eller täckta en djurförsäkring hos Agria. men knappast en säljande anledning till att bli medlem. 

Det ska tillagas att det går att teckna medlemskap för enbart 300 kronor men då får man inte helårsprenumerationen av Svensk jakt. Men då det är den absolut bästa anledningen till att man bör vara medlem så är det dumt. 

Frågan vi ställer oss nu är: Is this it? Tillslut så hittar vi en informationsfilm med Adam Alsing och Carl Robert Björkander där det framgår att jägarförbundet gör mer än det här. 

Allting är inte bara ha ha och ha som medlem i jägareförbundet. Det är enkelt att vifta bort lite rabatter, men sanningen är att pengarna för medlemskapet går till saker som inte bara gynnar dig utan som gynnar jakten i helhet. 

urskog_.jpg

Jägareförbundet ser till att människor får testa på jakt och skapar ett intresse för att jakten ska bli mer tillgänglig. Vad man än säger så är det inte alla som kan köpa mark, betala ärende eller ens köpa ett eget vapen. Jakt är svårtillgängligt. Nätverket JAQT (Jagande Aktiva Qvinnor i Tiden) är för att skapa ett större intresse bland kvinnor som fortfarande är underrepresenterade inom jakt. 

Så om du funderar på om jägareförbundet är någonting för dig så ta en titt på den här filmen och ha en trevlig helg.

Victor Alge: Möbeldesigner

Victor Alge: Möbeldesigner

Nevercold Kiruna

Nevercold Kiruna