Sievert brännare

Sievert brännare

Jakt, eld och god mat är ju något som hör väldigt nära ihop så idag har redaktionen testat Handyjetbännaren från Sievert.

Sievert är världsledande inom utvecklingen av värmeverktyg och dessa verktyg är framförallt framtagna för lödningsindustrin och andra branscher där det krävs riktigt höga temperaturer. Redaktionen använder dock brännaren till att tända brasan, bränna av eventuellt hår på köttet efter vi flått ett djur och få en ordentlig glöd i grillen men den är även prima till själva tillagningen av maten. Om det är nyhetens behag låter vi vara osagt men faktum är att många moment blir roligare med en väldesignad produkt. Appropå design, Siverts brännare har belönats med priset Red Dot Award för sin goda formgivning och det firar dom genom en liten tävling på deras hemsida där deltagarna kan vinna en egen brännare.

Hur som, dessa brännare har även smugit sig in i restaurangbranschen då det är ett smidigt sätt att uppnå hög temperatur för att snabbt kunna bränna av en yta på en råvara som behöver lite extra kärlek i form av flambering, karamelisering eller griljering. Det mesta man lagar smakar ju som alla vet lite bättre över, eller i det här fallet under öppen eld.

Brännaren funkar ypperligt bra till att sota av en lite trevligare bit fisk eller varför inte elda på broccolin innan den ska serveras. Lite citron samt lite flingsalt så har du en gudomligt gott tillbehör till steken du ska servera. Brännarna har även tagit plats som ett naturligt tillbehör till den rådande Sous-vide trenden där man efter vakuumkokning ofta vill få till en härlig yta just genom att bränna av köttet ordentligt utan att för den delen öka innertemperaturen i köttstycket. Perfekt för oss viltälskare! Inom kort kommer redaktionen naturligtvis även med tips på lämpliga produkter för just vacuum förpackande men också en sous vide-cirkulator som passar fin-fint för hemmakocken.

Brännaren från Sievert som vi diggat ett tag nu går under namnet Handyjet. Den känns robust och välgjord och väldigt enkel att använda: Vrid på gasreglaget, tryck på knappen så är du snabbt uppe i den angenäma temperaturen på 1925 grader som brännaren kommer upp i. Ett varningens finger vill redaktionen ändå höja; det är väl värt att läsa instruktionsmanualen innan ni sätter igång. Försäkra er om att gasreglaget är satt på noll innan ni kopplar på gasen. Kan bli riktigt hett om öronen annars!

Antick

Antick

DOCKSTA SKOFABRIK AB

DOCKSTA SKOFABRIK AB