Shots & Pots

Shots & Pots

Lubbe Garell är tillbaka i ny förpackning och tillsammans med Danyel Couet ska det jagas igen. I en kombination av jakt, humor och matlagning ska Lubbe bli störst på Youtube igen.

Ända sen den där dagen Lubbe Garell dansade in i mitt liv genom youtube-serien Jakt är jakt, för att sen i princip försvinna från jaktmedier så är det något som har saknats i mitt liv. Det har funnits en känsla av stor frånvaro. . Men nu är han äntligen tillbaka med nya serien Shots & Pots, och vi har sett första avsnittet. 


Jag måste erkänna att jag va orolig. För när jag först hörde att Lubbe var tillbaka så såg jag framför mig hur jag skulle följa varje avsnitt och vi skulle ha roligt tillsammans. Så om Shots & Pots nu var dåligt så skulle jag bli fruktansvärt besviken. Det som vi gillade med Jakt är jakt var att man på ett naturligt sätt kunde med humor och fakta visa upp jaktens bästa sidor. Det är ju alltid kul att skratta samtidigt som man lär sig något.

Lubbe har den här gången jägaren och kocken Danyel Couet som vapendragare. Danyel som öppnat ett 20-tal krogar i Stockholm och är delägare i F12-gruppen, kommer förhoppningsvis kunna bidra med sina kunskaper både inom jakt och matlagning. Som vi pratat om tidigare så är matlagningen en otroligt viktig del inom jakten som ibland glöms bort och som bör uppmärksammas mer, vilket gör Danyels deltagande extra spännande.

Skärmavbild 2019-02-10 kl. 10.38.24.png

Själva programmet då? Ja, efter ett roligt intro så känns programmet väldigt seriöst, som ett vanligt jaktprogram. Inte dåligt men inte heller vad jag hade förväntat mig. Det ska jagas på oerhört fina marker och förutsättningarna är fantastiska. Lubbe har på sig Chevaliers från topp till tå men jag saknar lite av glimten ögat, den som kännetecknade jakt är jakt under Lubbes tid. Det går 15 minuter, sen skjuter Lubbe ett skott mot ett vildsvin som fortsätter springa, ett skott till, och ett till, ett till, och ett sista skott. Grisen fortsätter in i skogen och Lubbe visar äntligen varför vi tycker det är så kul att titta på hans jaktprogram. ”VAIHELVETE!!!” Diskbänksrealism, igenkänning. Lubbe Garell är tillbaka och jag tänker se varenda avsnitt av nya Shots & Pots. För även om det är en mer mogen humor så är gamla Lubbe Garell tillbaka. Helvete va roligt det är!

lubbe+m+text.jpg
Minox BL 8x56

Minox BL 8x56

Jagdhund

Jagdhund