Kategorier

Lite Coffe Press

Lite Coffe Press

Det krävs rätt många flaskor, termosar, kaffekittlar mm om vi ska njuta till fullo och stilla våra mat och vätskebehov under ett jaktpass under en hel jaktdag. I ett försök att trimma vår utrustning har vi rationaliserat bort termosar och annat och brygger istället vårt kaffe direkt.

Här om dagen berättade vi om vårt nya gaskök från Primus som oftare och oftare får följa med ut till jaktmarken. Och när vi ändå hade med oss köket kändes det ibland lite onödigt att även släpa på en extra termos. Istället har vi plockat med oss vårt kokkaffe. Charmigt och minst lika gott som vanligt bryggkaffe men kräver sitt handhavande och tålamod innan det är färdigt att dricka. Man får även passa sig så man inte sörplar i sig sumpen i sin iver att komma åt de sista dropparna.

En annan metod som vi är mer bekanta med hemifrån är det franska sättet att pressa sitt kaffe. Primus har tagit fram en liten press bestående av lock, handtag och sil som passar perfekt till vårt lilla gaskök. Koka upp vattnet och släng i några matskedar kaffe. Låt det dra nån minut medan du skruvar ihop pressen och tryck därefter ned den så all sump förseglas på botten.

Det är nåt extra med "nybryggt" kaffe mitt ute i skogen!

Keen

Keen

Happy Hunting

Happy Hunting