Korven

Korven

Det finns en anledning till att korven är den vanligaste matsäcken på jakten. Det ska gå fort att tillaga, brasan finns ofta där för att värma och kött slutar jaktens kretslopp (även om vegetariska alternativ självfallet är okej).

Det vi vill poängtera på Skjutklar-redaktionen är att bara för att man ska grilla korv finns det inga godtagbara skäl att behandla dig själv på ett ovärdigt sätt genom att grilla nån korv med 16 procent kötthalt och en massa stärkelse. Ryck upp dig och börja ät bra, även på jakten!

Det finns två vägar att gå gällande korv.

  1. Köpa bra korv 
  2. Göra korven själv, speciellt om du har frysen full med vilt. 

Köpa bra korv är inte speciellt svårt men den kommer att kosta lite mer än vad den dåliga grillkorven gör. Det är det självfallet värt. Redaktionen tycker kötthalten på korven är extremt viktigt. Huvudregeln är att din korv ska innehålla så mycket kött som möjligt. Korven får självklart gärna vara Svensk och varför inte ekologisk. Vill du verkligen unna dig själv något gott så handlar du korven hos en specialist eller saluhall. 

Ska du göra korven själv behöver du recept, en köttkvarn och kanske en kurs. 

wpid-IMG_20130925_153542.jpg

Taylor & Jones har specialiserat sig på korv och har dessutom kurser för den som vill lära sig. 

Den igenstoppade korven kommer garanterat ge dig pluspoäng i jaktlaget och vara godare än all köpt korv. 

sausage-banner.jpg

Ett sista tips är för dig som tycker kokt är godare än grillat. Köp en bra kokkorv och stoppa ner den i en termos med kokhett vatten på morgonen innan jakten. Den kommer vara färdig lagom till lunch och dessutom behövs ingen eld. 

DSC_0373korv.jpg
Petromax gjutjärnspanna

Petromax gjutjärnspanna

Zodiac radio

Zodiac radio