Hestra

Hestra

I över 80 år har Martin Magnusson & Co (numera Hestra) gjort handskar för utomhusaktiviteter. Det är vi på skjurklar-redaktionen glada för. 

Hestra arbetar mycket för att vara miljömedvetna i varje steg av sin produktion. Idén med att göra handskar av hög kvalité är att du inte behöver köpa nya, utan använda dom du har en längre tid. Istället för att byta ut en handske görs fler modeller med ett löstagbart foder så att man enkelt kan anpassa sin handske till årstid och väder. På så sätt kan man också byta ut fodret istället för för själva handsken. Att man äger sina egna fabriker gör att Hestra kan kontrollera produktionskedjan och det är alltid en fördel i miljöarbetet. På detta sätt har man arbetat i flera år och Hestra är idag ett miljöklassificerat företag (ISO 9001 och ISO 14001)

Vi använder Hestra-handskar till det mesta; när vi åker skidor, när vi arbetar på landet och gärna när vi jagar. Det finns helt enkelt en handske för varje tillfälle. 

När vi jagar vanligtvis så bär vi gärna Hestra Windstopper Pullover mitt. En softshell handske när vi behöver använda fingrarna. Den är skapad för just jakt och vi tycker den fungerar bra. Blir det kallt och blåsigt så drar vi bara på oss vant-delen som sitter fast med magneter och inte velcro (alltså ljudlös). 

010377-9721.jpg

När vi är ute i naturen utan vapen använder vi gärna Hestra Fält Glove. En handske i läder med innerfoder i ullfroté, utvecklad av legenden Lars Fält. En handske som är perfekt när det är kallt ute men du ändå måste ha ett bra grepp och använda händerna mycket. Det bästa med handskar i läder är att dom bara blir snyggare med åren. På Fält Guide handsken ingår också karbinhakar så att du enkelt kan sätta fast handskarna på skärpet eller ryggsäcken.

Förutom till dessa aktiviteter så går självklart Hestra handskar och vantar för skidåkning, längdskidåkning, bergsklättring, cykling, hästsport och golf. Det finns också ett utbrett sortiment av accessoarer. Där ingår bland annat läderbalsam och remmar så man kan ha handskarna runt handlederna. Allt för att du inte ska tappa bort dina handskar och för att dom ska hålla så länge det bara går. 

790330cc2e619be19cabd318d603274da7ad7e85.jpg

Det finns ett liv utanför jakten, sägs det. Hestra gör självfallet handskar som fungerar i stadsmiljö. Dressade läderhandskar för en kväll på stan eller till och från jobbet. Dom är riktigt fina och vi ska i framtiden testa vad alla dessa handskar går för.

31301074-origpic-6656b8.jpg
Radioskolan

Radioskolan

Foodsaver Flow

Foodsaver Flow