Fauna F12

Fauna F12

Prylar, prylar, prylar! Som vår trogne läsare säkert räknat ut för sisådär 100 inlägg sedan är redaktionen barnsligt förtjusta i nya smarta prylar för jägaren. Därför har en rymlig, praktiskt jaktrygga blivit vår bästa vän när vi rör oss i skog och mark. Dock har i princip alla modeller vi prövat haft en stor nackdel, framförallt vid rörlig jakt och till och från pass: värmen som bildas på ryggen. Men med den väska är vi nära en lösning på problemet.

Fauna F12 är en väska som med hjälp av sitt kraftfulla midjebälte hålls på plats i ryggslutet. Den ligger alltså över huvud taget inte alls emot ryggen och du slippar alltså en svettig, och i förlängningen nedkyld rygg. 

Storleken är på 10 liter vilket är helt perfekt för det mesta som ska med ut på pass ett mindre förstahjälpen kit, kniv, matsäck, extra ammo osv. Dessutom har väskan fack på vardera sida för vattenflaska och kaffetermos. Det slitstarka tyget, rejäla spännen och kraftiga YKK-dragkedjor borgar för god kvalité och lång hållbarhet.

Fauna fjäll.jpg

Hittills har midjeväskan fått följa med på smygjakt efter rå och upp på fjället under ripjakt. Om lyckan hållit sig framme på berget är det enkelt att veckla ut ett integrerat viltnät och vipps har du fått en ryggsäck för bekväm transport av fångsten. Man förstår att de som utvecklat modellen själva jagar och har insikt i de behov vi kan tänkas ha.

Men Faunas midjeväska kommer inte bara till nytta vid rörlig jakt. På vissa marker tar vi kortare såtar och återsamlas vid bilarna mellan passen. Då duger det mindre formatet alldeles utmärkt för att få med det nödvändiga mellan passen och vi kan slippa den onödiga bördan på våra axlar.

Från skott till stek

Från skott till stek

Jägareförbundets Ungdomsjakter

Jägareförbundets Ungdomsjakter