Elmia Game Fair

Elmia Game Fair

Jakt- och fiskemässan Game Fair anordnas vart annat år och -SKJUTKLAR- är självklart på plats för att bevaka.

Jocke smålänning skjuter från huvudet och höften

Jocke smålänning skjuter från huvudet och höften

Mitt emellan de två mer eller mindre hopvuxna städerna Jönköping och Huskvarna i hjärtat av de småländska älgskogarna finner vi mässområdet. Elmia Game Fair är en av institutionerna i jaktsverige och har huserat på området sedan 1975. Är det en enda svensk jaktmässa som ska besökas är det denna.

Mässans utställare hittar vi både utomhus och inomhus. På de 35 hektaren i det fria finner vi skyttebanor, träningshäng för jakthund, hundutställningar mm. Redaktionen ser bla fram mot att få klämma och känna, men också provskjuta nya bössor och ammunition. Kanske spanar vi även in legendaren Jocke smålänning med sina 48 SM-guld i jaktskytte. Numera har han lagt tävlandet på hyllan och istället blivit skyttets svar på Joe Labero då han drar runt på diverse mässor med sin trickskytteshow. Räknar med X-antal pulveriserade vattenmeloner och salladshuvuden. 

Inomhus i mässhallarna bjuds det på styckningskurs, matlagning och lektioner i tillvaratagandet av viltet men även föreläsningar och samtal om jaktetik mm. Men framförallt är det där vi träffar våra vänner som representeras nordens ledande leverantörer av jaktutrustning. Möten är bokade, skjortan struken och visitkorten ska byta ägare. Vi ser fram emot att få genomgång av deras nyutvecklade och uppdaterade premiumprodukter. Förhoppningsvis även spana in nån uppstickare vi inte kände till sen tidigare!

Stay tuned så berättar vi mer när vi kommer hem!

LL BEAN BOOT

LL BEAN BOOT

Mora Companion

Mora Companion